0%

Răspunzând sincer la următoarele întrebări vei descoperi cu ce probleme și teme sociale rezonezi cel mai mult și, astfel, poate vei fi impulsionat(ă) să te implici mai mult în schimbările pe care ți le dorești în comunitatea ta.

1 / 22

Care este vârsta dumneavoastră?

 

2 / 22

Genul

3 / 22

Etnie

4 / 22

Ultima școală absolvită

5 / 22

Care este mediul de reședință?

6 / 22

Email – Dacă vrei, lasă-ne adresa ta de email pentru a putea să îți trimitem rezultatele cercetării și pentru a participa la cercetările noastre viitoare. Adresa ta de email va rămâne strict confidențială, în acord cu GDPR.

7 / 22

Particip la proteste, marșuri și alte acțiuni directe pentru a-mi exprima nemulțumirea față de încălcările drepturilor omului, indiferent de temă (etnie, religie, orientare sexuală etc.).

8 / 22

Mă implic în campanii pentru eliminarea stereotipurilor și schimbarea mentalităților legate de minorități.

9 / 22

Contribui la consolidarea drepturilor femeilor prin donații periodice, voluntariat și/sau implicare în campanii și proteste.

10 / 22

Particip la și/sau inițiez dezbateri publice privind promovarea drepturilor omului.

11 / 22

Mă implic în salvarea animalelor vulnerabile prin adopție, prin găzduire temporară sau prin facilitarea găsirii unui cămin permanent.

12 / 22

Contribui la susținerea drepturilor animalelor prin donații periodice sau voluntariat în cadrul ONG-urilor care se ocupă cu protecția animalelor.

13 / 22

Susțin drepturile animalelor prin utilizarea brand-urilor și produselor care iau în calcul bunăstarea animalelor și/sau prin alegerea unei diete vegetariene.

14 / 22

Particip la și/sau inițiez campanii sau acțiuni privind protejarea animalelor.

15 / 22

Mă implic în reducerea consumului de resurse prin reducerea deșeurilor, economia de energie și/sau colectarea selectivă a deșeurilor.

16 / 22

Folosesc mijloace de transport prietenoase cu mediul și îi încurajez și pe alții să facă acest lucru.

17 / 22

Particip la proiecte de ecologizare în comunitatea mea și/sau la proiecte de împădurire.

18 / 22

Particip la și/sau inițiez programe educaționale privind protejarea mediului.

19 / 22

Mă implic în promovarea petițiilor online prin semnătură și distribuire pentru a pune presiune pe politicieni.

20 / 22

Cu ocazia alegerilor, îmi exprim și încurajez votul și/sau promovez boicotul.

21 / 22

Contactez direct reprezentanții politici pentru a semnala nereguli/ teme de interes pentru comunitatea din care fac parte.

22 / 22

Susțin presa independentă prin donații, prin distribuirea materialelor jurnalistice și/sau prin semnalarea abuzurilor împotriva libertății presei.

Busola civică a fost realizată în cadrul proiectului IMPACT.org: Amplificarea impactului societății civile din Transilvania, derulat de Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), în parteneriat cu Asociația Clubul Francofon de Afaceri (CFAC), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Proiect implementat de:

Cu sprijinul: